Inleiding tot draadloze oplaadferrieten

Draadloos opladen ferriet materiaalsysteem is eigenlijk complexer, ferriet reguliere materialen zijn over het algemeen verdeeld in twee soorten, één is mangaankernmateriaal, één is nikkelkernmateriaal, zijn verdeeld in mangaankern en nikkelkern. Mangaankern in een ander materiaalsysteem, inclusief nikkelkernmaterialen, dus nu kan de mainstream zijn om ferriet magnetische permeabiliteit van drieduizend drie te kopen, in feite zijn er veel soorten van dit materiaal.

De draadloze oplader is verdeeld in een zender en een ontvanger, de zender verandert de wisselstroom (AC) in een sympathisch elektromagnetisch veld (EMF), en vervolgens genereert de sympathische EMF een andere sympathische EMF, die vervolgens een stroomoplading vormt bij de ontvanger. Wanneer het sympathische elektromagnetische veld metaal ontmoet, zal het elektronische wervelstromen genereren, die warmte op het metaal zullen genereren, de laadefficiëntie verminderen en de normale werking van de hele oplader verstoren. Stukje leggen draadloos opladen ferriet (dikte 0,1-0,6 mm) aan de achterkant van de antennespoel aan de zender- en ontvangerzijde van de draadloze oplader kan een lus vormen voor het sympathische magnetische veld door hoge magnetische flux, waardoor het elektromagnetische veld van het metaal wordt geblokkeerd en de verspilling van magnetische energie en magnetische interferentie.

De toepassing van ferrietmaterialen bij draadloos opladen Momenteel zijn de zendingen van de markt voor draadloos opladen een geometrisch explosieve groei, en in de nabije toekomst zullen veel vlaggenschip-mobiele telefoons standaard draadloos opladen, het ontvangende einde van de markt zal ook uitbarsten.

draadloos opladen ferriet

Wat is draadloos opladen Ferriet Ferriet

Draadloos opladen ferriet is een metaaloxide met ferromagnetische eigenschappen. Wat de elektrische eigenschappen betreft, is de soortelijke weerstand van ferriet veel groter dan die van magnetische materialen van metaal en legeringen, en het heeft ook hoge diëlektrische eigenschappen.

De magnetische eigenschappen van ferrieten worden ook gekenmerkt door een hoge permeabiliteit bij hoge frequenties. Als gevolg hiervan is ferriet een veel gebruikt niet-metalen magnetisch materiaal geworden op het gebied van hoogfrequente zwakke elektriciteit. Vanwege de lagere magnetische energie die is opgeslagen in het eenheidsvolume van ferriet, is de verzadigingsmagnetisatiesterkte ook lager (meestal slechts 1/3 ~ 1/5 van puur ijzer), waardoor de toepassing ervan op het gebied van laagfrequente sterke elektriciteit wordt beperkt en hoog vermogen dat een hogere magnetische energiedichtheid vereist.

Classificatie van draadloze oplaadferrieten

Draadloos opladen ferriet wordt gesinterd uit ijzeroxiden en andere ingrediënten. Ze zijn over het algemeen onderverdeeld in drie soorten: ferriet met permanente magneten, ferriet met zachte magneten en ferriet met roterende magneten.

 • Permanent magneetferriet, ook wel ferrietmagneet genoemd, is de kleine zwarte magneet die we meestal zien. De samenstellende grondstoffen zijn voornamelijk ijzeroxide, bariumcarbonaat of strontiumcarbonaat. Na magnetisatie is de sterkte van het resterende magnetische veld zeer hoog en kan het resterende magnetische veld lange tijd behouden blijven. Meestal gebruikt als permanent magneetmateriaal.
 • Zachtmagnetische ferrieten worden gesinterd uit ijzertrioxide en een of meer andere metaaloxiden. Het wordt zachtmagnetisch genoemd omdat wanneer het magnetiserende veld verdwijnt, het resterende magnetische veld klein of bijna niet bestaat. Ze worden vaak gebruikt als smoorspoelen of als kernen in middenfrequente transformatoren.
 • Spinmagnetisch ferriet is een ferrietmateriaal met spinmagnetische eigenschappen. Spinmagnetisme van magnetische materialen verwijst naar het fenomeen dat onder invloed van twee onderling loodrechte DC magnetische velden en magnetische velden van elektromagnetische golven, de vlak gepolariseerde elektromagnetische golven continu rond de voortplantingsrichting zullen roteren tijdens het voortplantingsproces in een bepaalde richting binnen de materiaal. Draaiend ferriet wordt veel gebruikt op het gebied van microgolfcommunicatie.

Problemen met draadloos opladen van ferrieten

Met de brede toepassing van draadloos opladen groeit de vraag naar het gebruik van magnetische materialen. En met de verwerkingsproblemen van magnetische materialen die ook worden blootgelegd in de productie- en verwerkingsfabrikanten, over de verwerkingsproblemen van magnetische materialen, kunnen we volledig begrijpen uit de materiaaleigenschappen van magnetische materialen bovenop de verwerkingsproblemen die er voornamelijk zijn waarin verschillende aspecten?

 • Ferrietgrondstof: Ferrietgrondstof wordt gekenmerkt door: geen taaiheid, slechte hechting, gemakkelijk te breken, slakvorming, stof, door krachtwerking, gemakkelijk te scheuren. Verwerkingsvereisten voor snijden, strippen, stapelen, stofverwijdering, de huidige gebruikelijke methode voor het meeste handmatige werk, het is moeilijk om een geautomatiseerde bewerking te vormen.
 • Ferriet magnetische plaat: de materiaaleigenschappen van ferriet magneetfolie: het materiaal is zeer kwetsbaar materiaal, het materiaal is voornamelijk bladverzending, de materiaallobben breken niet met de richting van de kracht, tijdens het verwerkingsproces is het moeilijk te snijden, de breukvereisten zijn hoog, moet worden verpletterd na het tweede ponsknipsel. Er zijn verschijnselen zoals het moeilijk nemen van het vel en het magnetische vel is gemakkelijk te stapelen en moeilijk te scheiden.
 • Ferriet spacer: een hardheid van het magnetische plaatmateriaal, het inkomende materiaal voor het blok, moet worden gelamineerd en vervolgens gesneden, de materiaalhardheid is groot, de traditionele verwerkingsmethode is gemakkelijk om het mes te beschadigen, en bladverwerking, de traditionele verwerking methode is minder efficiënt.
 • Nanokristallijn materiaal: een extreem kwetsbaar magnetisch dragermateriaal, waarbij fragmentatie de richting van de kracht niet volgt. Het wordt geleverd zonder een interne ondersteuningskern. Gebruikelijke verwerkingsmethoden zijn: dergelijke dragertape voor dubbelzijdig klevend lamineren voor breekbewerkingen, waarbij breekwerk zonder krassen vereist is, en de interne fragmentatie van de uniforme specificaties van het magnetische vel. Vereisten voor composiet meerlaags na verpletteren voor stansen diepe verwerking, en ponsen staat geen bramen toe.

Problemen met stansen van ferrietmateriaal met draadloos opladen

Dit materiaal heeft in feite de vorm van vellen, die dun, zwaar en zeer bros zijn, en scheuren treedt op bij de minste kracht tijdens het optillen met de vingers. De breuk scheurt niet in de richting van de kracht onder regelmatige belasting. De verwerkingsproblemen bij het proberen om een dubbellaagse verpakking uit te voeren, zoals grafietvlokken, zijn voornamelijk de volgende:

 1. Grondstoffen zijn moeilijk te winnen en te voeden;
 2. Hoe patchoperaties voor batchautomatisering te realiseren;
 3. De noodzaak om stansen te positioneren, gaten te vermijden, zwart en zwart rubber om te plakken, kan niet effectief worden gepositioneerd;
 4. Producten in het midden van het gat moeten voor het hele gedeelte van de pons worden gemaakt, moeilijk om het afval te lozen, wat de levensduur van het gereedschap beïnvloedt;
 5. Noodzaak om handvatten kleurdifferentiatie, ponsen en snijden van handvatten te maken.

Het voordeel van draadloos opladen ferriet 

 1. Laag hoogfrequent verlies: Draadloos opladen ferriet vertoont een laag verlies van hoogfrequente signalen, waardoor een efficiënte overdracht van de benodigde hoogfrequente energie in draadloze oplaadsystemen mogelijk is. Dit helpt de efficiëntie van draadloos opladen te verbeteren en energieverliezen te verminderen.
 2. Stabiele magnetische eigenschappen: Draadloos oplaadferriet behoudt consistente magnetische eigenschappen bij verschillende temperaturen en bedrijfsomstandigheden dankzij de uitstekende magnetische stabiliteit. Dit draagt bij aan de stabiliteit en betrouwbaarheid van draadloze oplaadsystemen.
 3. Sterke interferentieweerstand: Draadloos opladen ferriet biedt robuuste interferentieweerstand, waardoor de impact van externe elektromagnetische interferentie op draadloze oplaadsystemen wordt geminimaliseerd. Het schermt effectief af tegen externe interferentiesignalen en zorgt zo voor betrouwbare oplaadprestaties.
 4. Compact formaat: Draadloos oplaadferriet kan worden ontworpen in kleine en compacte vormen en maten, waardoor het geschikt is voor integratie in verschillende draadloze oplaadapparaten. Het heeft een hoge dichtheid en doorlaatbaarheid, waardoor het de vereiste magnetische functionaliteit kan bieden in een beperkte ruimte.
 5. Hoge aanpasbaarheid: Draadloos opladen ferriet kan worden aangepast om te voldoen aan de specifieke vereisten van verschillende draadloze oplaadsystemen en toepassingen. De samenstelling en structuur kunnen worden aangepast om de gewenste frequentie-, vermogens- en efficiëntiekenmerken te bereiken.

Samengevat, draadloos opladen ferriet biedt voordelen zoals laag hoogfrequent verlies, stabiele magnetische eigenschappen, sterke interferentieweerstand, compact formaat en hoge aanpasbaarheid. Deze eigenschappen maken het tot een veelgebruikt magnetisch materiaal in draadloze oplaadapparaten en dragen bij aan de vooruitgang en toepassing van draadloze oplaadtechnologie.

Draadloze oplaadferrieten zijn onderweg

 1. Verbetering van de efficiëntie van de krachtoverbrenging: een van de belangrijkste uitdagingen in draadloze oplaadtechnologie is het verbeteren van de efficiëntie van de krachtoverbrenging. Een toekomstige richting is het verbeteren van de eigenschappen van ferrietmaterialen, zoals magnetische permeabiliteit en verliezen, om de transmissie-efficiëntie van draadloze oplaadsystemen te verbeteren.
 2. Optimalisatie van grootte en gewicht: Naarmate de technologie voor draadloos opladen steeds populairder wordt, is er een toenemende vraag naar kleinere, lichtere en dunnere apparaten voor draadloos opladen. Daarom is het ontwikkelen van hoogwaardige ferrietmaterialen om compactere ontwerpen en lichtere draadloze oplaadapparatuur te bereiken een belangrijke richting.
 3. Brede bandbreedte en compatibiliteit met meerdere standaarden: om te voldoen aan de vereisten van verschillende standaarden en frequenties voor draadloos opladen, is een toekomstige richting het ontwerpen van ferrietmaterialen met een grote bandbreedte en compatibiliteit met meerdere standaarden. Dit zorgt voor meer flexibiliteit en interoperabiliteit, waardoor draadloze oplaadtechnologie alomtegenwoordiger en handiger wordt.
 4. Thermisch beheer en verbetering van de vermogensdichtheid: Naarmate de kracht van draadloze oplaadapparaten toeneemt, wordt thermisch beheer een belangrijk probleem. Toekomstige richtingen omvatten het verbeteren van de warmteafvoerprestaties van ferrietmaterialen om de vermogensdichtheid te vergroten en warmte effectief te beheren.
 5. Duurzaamheid en milieuprestaties: Met de ontwikkeling van draadloze oplaadtechnologie komt er steeds meer nadruk te liggen op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Toekomstige richtingen omvatten de ontwikkeling van milieuvriendelijkere ferrietmaterialen, waardoor negatieve effecten op het milieu worden verminderd of geëlimineerd.

Deze ontwikkelingsrichtingen zijn gericht op het verbeteren van de prestaties, efficiëntie en toepasbaarheid van ferrietmaterialen voor draadloos opladen om te voldoen aan de groeiende vraag naar toepassingen voor draadloos opladen. Het is belangrijk op te merken dat specifieke technologieën en innovaties zullen afhangen van relevant onderzoek en industriële vooruitgang.

Draadloos opladen van ferrietmateriaalsysteem is eigenlijk complexer, ferriet reguliere materialen zijn over het algemeen verdeeld in twee soorten, één is mangaankernmateriaal, één is nikkelkernmateriaal, zijn verdeeld in mangaankern en nikkelkern. Mangaankern in een ander materiaalsysteem, inclusief nikkelkernmaterialen, dus nu kan de mainstream zijn om ferriet magnetische permeabiliteit van drieduizend drie te kopen, in feite zijn er veel soorten van dit materiaal.

gerelateerde producten

Recent nieuws

Contact informatie

Navraag