Onmisbaar voor elektronische apparaten: NFC-absorber

Op dit moment wordt het gebruik van elektronische apparatuur op grotere schaal gebruikt, en het gebruik van verhoogde intensiteit, maar gaat ook gepaard met verbeterde prestaties van elektronische apparatuur, miniaturisatie en laag stroomverbruik, want de eisen aan elektronische schakelingen zullen steeds hoger worden, de circuitcomplexiteit, precisieontwerp en werking van de snelheid van de toename zal leiden tot een toename van het aantal bronnen van ruis, elektromagnetische interferentie is ernstiger, de elektronische producten op de ruistolerantie zullen ook worden verminderd.

nfc-absorber

Omdat elektronische producten steeds vaker gebruik maken van laagvermogen, hoge snelheid en sterk geïntegreerde schakelingen, zijn deze apparaten kwetsbaarder dan ooit voor de dreiging van elektromagnetische interferentie. Tegelijkertijd wordt door de toename van krachtige huishoudelijke apparaten en kantoorautomatiseringsapparatuur, evenals mobiele communicatie, draadloze netwerken op grote schaal gebruikt, waardoor de bron van elektromagnetische interferentie aanzienlijk toeneemt. Het gebruik van bepaalde technische middelen, zodat dezelfde elektromagnetische omgeving van een verscheidenheid aan elektronische en elektrische apparatuur normaal kan werken en de normale werking van andere apparatuur, namelijk elektromagnetische compatibiliteit (EMC), niet verstoort.

Het elimineren van elektromagnetische interferentie en bescherming tegen elektromagnetische straling kan op twee manieren gebeuren door de reflectie en absorptie van elektromagnetische golven. Reflectieverliesproces voornamelijk door de reflectie van elektromagnetische golven om het doel van afscherming te bereiken, materialen voor effectieve reflectieafscherming kunnen de meeste invallende elektromagnetische golven reflecteren. Voor media met een hoge geleidbaarheid, zoals zilver, koper en andere materialen, zal de vorming van een continu geleidend pad op het oppervlak van de media een effectief verlies aan elektromagnetische golfreflectie vormen; reflectieafscherming speelt een belangrijke rol; voor media met een hoge permeabiliteit, zoals ijzer en magnetisch staal en andere materialen, speelt absorptieafscherming een belangrijke rol. Elektromagnetische afscherming door reflectieverlies zal een reeks praktische toepassingen opleveren, zoals het reflecteren van de elektromagnetische golf naar de buitenwereld van elektronische apparaten en apparaten binnen het normale werk van de impact, resulterend in secundaire elektromagnetische stralingsinterferentie.

Volgens de theorie van elektromagnetische golven en het principe van interactie tussen materialen en elektromagnetische golven, is een effectievere manier het verbeteren van het afschermingsmateriaal op de elektromagnetische golfabsorptie-efficiëntie, zodat de elektromagnetische stralingsenergie zoveel mogelijk verloren gaat in het materiaal binnen, waardoor de interferentie van de omringende apparaten wordt verminderd. Het is ook vanwege het bestaan van deze problemen dat NFC-absorber een plaats heeft.

NFC-absorber is over het algemeen gemaakt van matrixmaterialen en absorberend mediumcomposiet, kan worden geprojecteerd op het oppervlak van de elektromagnetische golfenergie-absorptie en door het materiaal van het diëlektrische verlies van elektromagnetische golfenergie in warmte of andere vormen van energie. Goede golfabsorberende materialen met lichtgewicht, temperatuur-, vocht- en corrosieweerstand en andere eigenschappen, de hedendaagse elektronische onderdelen dun en licht, korte trend, de ontwikkeling van golfabsorberende materialen naar "dunne materialen, lichtgewicht, brede frequentieband, sterke sterkte" enzovoort. Golfabsorberende materialen zijn over het algemeen gemaakt van basismateriaal (of lijm) en absorberend medium (absorber) composiet.

NFC-absorber kenmerken

Maximaliseer de invallende elektromagnetische golf in het golfabsorberende materiaal, waardoor de directe reflectie van elektromagnetische golven wordt verminderd.
NFC-absorber op de invallende elektromagnetische golf kan effectieve absorptie of verzwakking veroorzaken, dat wil zeggen elektromagnetisch verlies, zodat de elektromagnetische golfenergie wordt omgezet in warmte of andere vormen van energie, zodat de elektromagnetische golf in het medium een maximale absorptie krijgt.

NFC-absorbertypen, de reguliere classificatie van de volgende typen: ① volgens het materiaalverliesmechanisme kan worden onderverdeeld in resistieve, diëlektrische en magnetische mediatypes. Siliciumcarbide, grafiet, enz. behoren tot het resistieve type, elektromagnetische energie wordt voornamelijk verzwakt in de weerstand; barium Chinate enzovoort behoort tot het diëlektrische type, het mechanisme ervan is afhankelijk van de elektronische polarisatie van het medium, ionenpolarisatie, moleculaire polarisatie of interfacepolarisatie, zoals chiropractie, verzwakking, absorptie van elektromagnetische golven; ferriet, ultrafijn metaalpoeder, carbonylijzer, enz. behoort tot het magnetische mediumtype, met een hoge hoektangens van het magnetische verlies, afhankelijk van hysteresisverlies, domeinwandresonantie en natuurlijke resonantie, magnetische polarisatiemechanismen zoals verliesverzwakking na effect , absorptie van elektromagnetische golven. ② Volgens het principe van golfabsorptie kan worden onderverdeeld in golfabsorberend en interferentietype. De eerste is het materiaal zelf dat elektromagnetische golven absorbeert, de laatste is het gebruik van oppervlakte- en onderste twee kolommen van gereflecteerde golven die met elkaar interfereren om te compenseren. ③ Afhankelijk van het materiaalvormproces en het draagvermogen, kan het worden onderverdeeld in gecoat type en structureel type. Het coatingtype is het bindmiddel en metaal, legeringspoeder, ferriet, geleidende vezels en andere golfabsorberende middelen gemengd om een golfabsorberende coating te vormen.

nfc-absorber

Gewoon NFC-absorberS

1. Magnetische metalen micropoeder NFC-absorber

Magnetisch metaalmicropoeder is een zeer belangrijke klasse van elektromagnetische golfabsorbeerders, die voornamelijk betrekking hebben op Fe-, Co-, Ni-metaalmonomeren en hun legeringsmicrodeeltjes. Metaalpoeders hebben een denkbeeldig deel van de magnetische permeabiliteit en een raakwaarde van de magnetische verlieshoek, voornamelijk door hysteresisverlies, wervelstroomverlies en natuurlijk resonantieverlies en andere mechanismen om elektromagnetische golven te absorberen en te verzwakken.

Er zijn twee soorten metalen micropoederabsorbeerders die algemeen worden gebruikt: één type is carbonylmetaalpoeder, zoals carbonyl Fe-poeder, carbonyl Ni-poeder en carbonyl Co-poeder, enz., waarbij de meeste deeltjesgroottes verdeeld zijn in het bereik van 0,5-20 urn Het andere type is magnetisch metaal-ultramicronpoeder, met deeltjesgroottes die doorgaans in het bereik van 20 nm tot 1,5 μm liggen, dat kan worden verkregen door verdamping, reductie, organische alcoholzouten en andere methoden.

Magnetische metalen micropoeder NFC-absorber in gebruik, er zijn enkele problemen, zoals gemakkelijke oxidatie, slechte corrosieweerstand, gemakkelijk te produceren vloei-effect, hogere dichtheid, laagfrequente bandabsorptieprestaties zijn slecht en kunnen niet alleen worden gebruikt om een grote bandbreedte te krijgen van golfabsorberende materialen. Daarom is het verminderen van de deeltjesgrootte, de oppervlaktemodificatie, doping, coating of vervezeling de belangrijkste ontwikkelingsrichting van dergelijke materialen.

2. Ferriet NFC-absorber

Ferriet behoort tot de dubbelcomplexe diëlektrische materialen, zowel ferrimagnetische als diëlektrische eigenschappen. Het belangrijkste mechanisme van elektromagnetische golfabsorptie is het zelfpolarisatie-effect van diëlektrische eigenschappen en magnetische eigenschappen van hystereseverlies, domeinmuurresonantie en natuurlijk resonantie-effect. Volgens de verschillende kristalstructuur kan ferriet worden onderverdeeld in spineltype, magnetiettype en granaattype, gebruikt als absorber is voornamelijk spineltype en magnetiettype.

Hoewel ferriet NFC-absorbers de voordelen hebben van uitstekende absorptieprestaties en lage kosten, beperken hun nadelen, zoals hoge dichtheid, slechte prestaties bij hoge temperaturen en een smalle absorptieband, ook hun toepassingsgebied. Momenteel concentreert het meeste onderzoek naar ferriet-NFC-absorbers zich op nanogrootte, dopingbehandeling, oppervlaktemodificatie en composiet met andere materialen.

3.Nano NFC-absorber

Nano NFC-absorber is een nieuw type functioneel materiaal op nanoschaal, dat niet alleen een groot magnetisch verlies heeft, maar ook een verscheidenheid aan functies heeft, zoals golfabsorptie, golftransmissie, polarisatie, enz. Het kan worden gefuseerd met structurele of coatingmaterialen, en combineert de voordelen van sterke absorptie, grote bandbreedte en goede compatibiliteit, dus het is ook een veelbelovend absorberend materiaal. Momenteel richt binnen- en buitenlands onderzoek naar nano-NFC-absorbers zich voornamelijk op nano-metaal- en legeringsabsorbers, nano-oxide-absorbers, nano-keramische absorbers, nano-geleidende polymeren en nano-metaal en isolerende medium composietabsorbers.

4. Lichtgewicht NFC-absorber

Op koolstof gebaseerde NFC-absorber met elektromagnetische golven heeft de voordelen van een laag gewicht, corrosieweerstand en gemakkelijke verwerking, enz. De draagbare en flexibele ontwikkeling van elektronische apparatuur heeft meer toepassingseisen naar voren gebracht voor lichtgewicht, op koolstof gebaseerde golfabsorberende materialen. Op koolstof gebaseerde golfabsorberende materialen omvatten koolstofvezel/polymeercomposieten, koolstofnanobuisjes/polymeercomposieten, grafeen/polymeercomposieten, koolstofnanobuisjes/metaalcomposieten, grafeen/metaalcomposieten en multifunctionele materialen op koolstofbasis.

Onder hen bezit de grafeen NFC-absorber meer geleidende kanalen en beschermt hij elektromagnetische golven effectief door meerdere reflectieverliezen en absorptieverliezen. De synthesemethoden voor grafeengolfabsorberend materiaal omvatten de gereduceerde grafeenoxidemethode, de vloeistoffase-exfoliatiemethode en de chemische dampafzettingsmethode. Om de golfabsorberende eigenschappen van het materiaal te verbeteren, hebben materiaalontwerpers de golfabsorberende eigenschappen verbeterd door grafeen met enkele lagen (FLG) te maken en een effectief geleidend netwerk te gebruiken.

5. Geleidend polymeer NFC-absorberS

Geleidende polymeren worden gekenmerkt door een lage dichtheid, gemakkelijke verwerking, lage kosten, gemakkelijk te coaten van grote oppervlakken en diverse structuren, die als golfabsorberende materialen kunnen leiden tot een aanzienlijke vermindering van de productkwaliteit. Geleidende polymeren hebben een elektronenconjugaatsysteem, de geleidbaarheid ervan kan veranderen in het isolator-, halfgeleider- en metaalbereik, de elektromagnetische parameters zijn afhankelijk van de hoofdketenstructuur van het polymeer, intrinsieke geleidbaarheid, doteringseigenschappen en andere factoren, is een ideaal alternatief voor de traditionele metaalgolf -absorberende materialen, een nieuw type elektromagnetische afschermingsmaterialen.

Geleidende polymeer NFC-absorbers zijn onderverdeeld in intrinsiek geleidende polymeren en samengestelde geleidende polymeermaterialen. Polyaniline, polypyrrool, polythiofeen en andere gemodificeerde intrinsieke polymeren hebben een hoog diëlektrisch verlies, kunnen elektromagnetische golven zijn die worden gegenereerd door de omzetting van elektrische energie in thermische energie, en zijn gemakkelijk te controleren door middel van chemische reacties. Samengestelde geleidende polymeren omvatten ook op metaal gebaseerde geleidende composieten, op koolstof gebaseerde geleidende composieten en andere geleidende composieten. Door metalen, metaaloxiden of koolstofvezels toe te voegen aan de geleidende of niet-geleidende polymeermatrix kunnen de golfabsorberende eigenschappen van het materiaal effectief worden verbeterd.

6. Keramische NFC-absorber

De meeste keramische NFC-absorbers behoren tot golfabsorberende materialen van het diëlektrische verliestype, vergeleken met magnetische metalen micropoeder, ferriet, enz. Naast het golfabsorptie-effect kunnen ze ook effectief de infraroodstraling verzwakken, wat een van de belangrijkste componenten is van de vervaardiging van multibandabsorbers. Bovendien hebben ze ook een kleine dichtheid, diëlektrische constante met verschillende sintertemperaturen en hebben een breed scala aan veranderingen en andere kenmerken, zodat de microstructuur en elektromagnetische parameters kunnen worden geregeld door de voorbereidingsomstandigheden te regelen, en vervolgens uitstekende prestaties van de golf te verkrijgen. absorberende materialen. Momenteel omvat het binnen- en buitenlandse onderzoek en de ontwikkeling van keramische golfabsorberende materialen voornamelijk siliciumcarbide, siliciumnitride, aluminiumoxide, aluminiumborosilicaat en bariumtitanaat, enz., Waarvan de grootste zorg SiC is, maar de conventionele bereiding van SiC poedergolfabsorberende eigenschappen van de lagere, moeten worden gedoteerd om een bevredigend golfabsorberend effect te verkrijgen!

nfc-absorber

Op dit moment wordt het gebruik van elektronische apparatuur op grotere schaal gebruikt, en het gebruik van verhoogde intensiteit, maar gaat ook gepaard met verbeterde prestaties van elektronische apparatuur, miniaturisatie en laag stroomverbruik, want de eisen aan elektronische schakelingen zullen steeds hoger worden, de circuitcomplexiteit, precisieontwerp en werking van de snelheid van de toename zal leiden tot een toename van het aantal bronnen van ruis, elektromagnetische interferentie is ernstiger, de elektronische producten op de ruistolerantie zullen ook worden verminderd.

gerelateerde producten

Magnetische borden voor auto's

Functies:

• Beste alternatief voor gewone stickers, omdat ze gemakkelijk te verwijderen zijn en verf niet beschadigen

• Duurzaam

• Waterdicht en zonwerend

• 0,3 mm/0,5 mm/0,7 mm/0,85 mm dikte

• Alleen ontworpen voor metalen oppervlakken

 

 

 

Lees verder "
Absorberend vel emi afschermend vel

EMC-absorber

EMC-absorbermateriaal is een materiaal dat elektromagnetische golven effectief kan absorberen. Het kan worden gebruikt in het EMC-ontwerp van elektronische producten om elektromagnetische interferentie te elimineren en elektromagnetische straling te verminderen.

Lees verder "

Recent nieuws

Contact informatie

Navraag