Redenen om voor NFC-absorbers te kiezen

Naarmate de prestaties en functionaliteit van elektronische apparaten toenemen, neemt de hoeveelheid warmte die door elk apparaat wordt gegenereerd toe, en het is belangrijk om de warmte efficiënt af te geven, af te voeren en af te koelen. Voor krachtige mobiele producten zoals 5G-smartphones en AR/VR-apparaten resulteert het gebruik van krachtige IC's en sterk geïntegreerde ontwerpen die gericht zijn op gewichtsvermindering in beperkte montageruimte voor warmtedissiperende componenten. Door de montageruimte in de behuizing te beperken, worden TIM-technologieoplossingen zoals sterk thermisch geleidende afstandhouders gebruikt om de warmteafvoer beter te bereiken.

nfc-absorber

NFC-absorber verwijst naar een materiaalklasse die de elektromagnetische golfenergie die op het oppervlak wordt ontvangen, kan absorberen of aanzienlijk kan verzwakken, waardoor de interferentie van elektromagnetische golven wordt verminderd. In technische toepassingen, naast de vereisten van de NFC-absorber in een brede band van elektromagnetische golven met een hoge absorptiesnelheid, maar ook een laag gewicht, temperatuur, vocht, corrosieweerstand en andere eigenschappen.

Met de ontwikkeling van moderne wetenschap en technologie neemt de impact van elektromagnetische straling op het milieu toe. Op de luchthaven kunnen vluchten niet opstijgen vanwege elektromagnetische interferentie en gemist; in ziekenhuizen interfereren mobiele telefoons vaak met het normale werk van een verscheidenheid aan elektronische diagnostische en therapeutische instrumenten. Daarom is de behandeling van elektromagnetische vervuiling, het zoeken naar een materiaal dat elektromagnetische straling kan weerstaan en verzwakken - golfabsorberende materialen - een belangrijk onderwerp geworden in de materiaalkunde. Elektromagnetische straling veroorzaakt directe en indirecte schade aan het menselijk lichaam door thermisch effect, niet-thermisch effect en cumulatief effect. Onderzoek heeft bevestigd dat het ferrietgolfabsorberende materiaal de beste prestaties levert, dat wordt gekenmerkt door een hoge absorptieband, een hoge absorptiesnelheid en een dunne bijpassende dikte. De toepassing van dit materiaal in elektronische apparatuur kan de gelekte elektromagnetische straling absorberen en kan het doel bereiken om elektromagnetische interferentie te elimineren. Volgens de wet van elektromagnetische golfvoortplanting in het medium van lage magnetische richting naar hoge magnetische permeabiliteitsrichting, het gebruik van ferriet met hoge permeabiliteit om de elektromagnetische golf te geleiden, door de resonantie, een groot aantal elektromagnetische golfabsorptie van stralingsenergie, en dan door de koppeling van elektromagnetische golfenergie in thermische energie. Golfabsorberende materialen in het ontwerp, om twee kwesties te overwegen, 1), elektromagnetische golven die op het oppervlak van het golfabsorberende materiaal worden aangetroffen, voor zover mogelijk volledig door het oppervlak om reflectie te verminderen; 2), in de elektromagnetische golf in het golfabsorberende materiaal, om het energieverlies van de elektromagnetische golf zo ver mogelijk te maken.

Elektronische producten zullen elektromagnetische golven van verschillende frequenties en golflengten uitstralen wanneer ze werken, wat gemakkelijk interferentie kan veroorzaken met naburige circuits en apparatuur, wat kan leiden tot ongevallen zoals fouten in de informatieoverdracht, besturingsfouten en elektromagnetische vervuiling van het milieu. Zoals ervoor zorgen dat het vliegtuig niet op tijd kan opstijgen, elektronische diagnose- en behandelingsinstrumenten van ziekenhuizen kunnen niet goed werken. Op dit moment is NFC-absorber een van de toepassingsmaterialen om de elektromagnetische vervuiling op te lossen, NFC-absorber kan niet alleen een deel van de elektromagnetische golf absorberen, maar heeft ook de kenmerken van lichtgewicht, vochtbestendigheid, hoge temperatuurbestendigheid, corrosieweerstand enzovoort .

nfc-absorber

Twee voorwaarden voor een goede opname van NFC-absorber materialen

 1. Het vermogen van een invallende elektromagnetische golf om volledig door te dringen in een materiaal zonder te reflecteren op het oppervlak, dwz de overeenkomende eigenschappen van het materiaal.
 2. Elektromagnetische golven die het inwendige van het materiaal binnendringen, kunnen snel worden afgezwakt. Voldoe aan voorwaarde 1) van de methode tussen de vrije impedantie. Is het gebruik van speciale randvoorwaarden om de ingangsimpedantie van het materiaal en het lege deel te bereiken, de intergolfimpedantie-aanpassing, dat wil zeggen de reflectiecoëfficiënt R = 0, de huidige absorber kan. Het is moeilijk om aan deze voorwaarde te voldoen; terwijl de methode om te voldoen aan voorwaarde 2) is om ervoor te zorgen dat het materiaal een groot elektromagnetisch verlies heeft.

In de praktijk zijn deze twee vereisten meestal tegenstrijdig en vereisen ze ook de absorptiebandbreedte van de NFC-absorber, uitstekende mechanische eigenschappen en eenvoudig te construeren en andere kenmerken, en daarom moet bij het ontwerp van golfabsorberende materialen worden geoptimaliseerd voor de dikte, elektromagnetische parameters en structuur . Algemene selectie van meerlaagse structuur, zodat de impedantie van elke laag van het materiaal van het oppervlak tot de bodem van de onderste laag, zodat zowel de ingangsimpedantie van het materiaal als de ruimtelijke golfimpedantie-aanpassing, om de elektromagnetische golf te geleiden in het materiaal binnen, maar ook door de aanpassing van de elektromagnetische parameters van het materiaal om de absorptie van elektromagnetische golven te bereiken.

Invallende elektromagnetische golf om de toegang tot het materiaal binnenin te maximaliseren, in plaats van op het oppervlak op de reflectie, dat wil zeggen om te voldoen aan de impedantie-aanpassing van het materiaal; in het materiaal binnen de elektromagnetische golf kan bijna allemaal worden verzwakt, dat wil zeggen dempingsaanpassing. Verzwakkingsaanpassing kan weerstandsverlies zijn, elektromagnetische energie in thermische energie; kan ook diëlektrisch verlies zijn, door de diëlektrische polarisatie van elektromagnetische energie in thermische energie; kan ook magnetisch verlies zijn, in hysteresisverlies, dempingsverlies enzovoort. Daarom reflecteert een goed golfabsorberend materiaal nauwelijks elektromagnetische golven, maar absorbeert ze intern en verzwakt ze allemaal.

Kenmerken van NFC-absorbers

NFC-absorber verwijst naar een materiaalklasse die elektromagnetische golfenergie kan absorberen die op het oppervlak wordt geprojecteerd, door een verscheidenheid aan verschillende verliesmechanismen van het materiaal, de invallende elektromagnetische golf in warmte of andere vormen van energie, en om het doel van het absorberen van elektromagnetische golven te bereiken golven. In technische toepassingen heeft de elektromagnetische golf naast de vereisten van golfabsorberende materialen in een bredere frequentieband een hoge absorptiesnelheid, maar vereist ook temperatuurbestendigheid, vochtbestendigheid, lichtgewicht, corrosieweerstand en andere eigenschappen. Golfabsorberende materialen absorberen golfeffect wordt bepaald door een verscheidenheid aan elektromagnetische mechanismen in het medium, zoals: de resonantie van de diëlektrische absorptie, elektronendiffusie, micro-vortex enzovoort.

 • Zacht en onbreekbaar, licht en dun, gemakkelijk te verwerken en te snijden, gemakkelijk te gebruiken, kan in kleine ruimtes worden geïnstalleerd.
 • Het product moet op een metalen ondergrond worden gelijmd of geperst om een goede golfabsorptie te verkrijgen.
 • Producten zijn verkrijgbaar in een breed scala aan maten en vormen.
 • Weerstand op hoge temperatuur en goede flexibiliteit.
 • Halogeenvrij, loodvrij, voldoet aan de RoHs-richtlijn.

Producttoepassingen:

 • Kan worden gebruikt als ruisonderdrukking voor flexibele kabels voor mobiele apparaten. (Laptopcomputers, gameconsoles, mobiele telefoons, enz.)
 • Vermindert uitgestraalde ruis van verschillende elektronische apparaten. (CPU-gegenereerde ruis, enz.)
 • Vermindert elektromagnetische straling (SAR) van mobiele telefoons naar het menselijk lichaam.
 • Vermindert interne EMI (resonantie, overspraak) binnen het afgeschermde frame.
 • Vermindering van gekoppelde geleidingsstralingsinterferentie tussen lage frequenties, vermindering van laagfrequente echo-interferentie.

nfc-absorber

NFC-absorber toepassingen

 1. Kan worden gebruikt in de holtes van elektronische apparaten zoals laptops, mobiele telefoons en communicatiekasten.
 2. Kan worden gebruikt om straling en ruis van verschillende elektronische apparaten te verminderen.
 3. Vermindert interferentie van laagfrequente gekoppelde geleidingsstraling en laagfrequente echo-interferentie.
 4. Vermindert interne EMI (resonantie, overspraak) binnen het barrièreframe.
 5. Toegepast tussen de chip en de koellichaammodule.
 6. Toepassing van EMI/RFI: EMI (Electro Magnetische Interferentie): Vertaald als elektromagnetische golfinterferentie. Elektromagnetische interferentie drie elementen: interferentiebron, interferentievoortplantingspad en gevoelige apparatuur. De bron van de interferentie verwijst naar het genereren van elektromagnetische interferentie van elektronische apparatuur of systemen, interferentieverspreidingsroutes, inclusief kabels, ruimte, enz. Gevoelige apparatuur is gevoelig voor de impact van elektromagnetische interferentie van elektronische apparatuur of systemen. Zendfrequentie-interferentie (RF-interferentie): radiofrequentie is een hoogfrequente wisselstroom, die gewoonlijk wordt aangeduid als elektromagnetische golven. RF-interferentie is de interferentie die wordt veroorzaakt door elektromagnetische golven. Twee elektromagnetische golven met een vergelijkbare frequentie worden bijvoorbeeld tegelijkertijd door de ontvanger ontvangen en veroorzaken interferentie. Er zal harmonische interferentie zijn in de buurt van het zendstation. Interferentie met andere ontvangende apparatuur. Elektromagnetische golven met dezelfde frequentie kunnen een radiostation storen.

Verschil tussen NFC-absorber en afschermingsmateriaal

Afschermingsmateriaal is in staat om metaal te isoleren tussen twee ruimtegebieden, magnetische velden, elektromagnetische golven, om het elektrische veld te beheersen, door het ene gebied naar het andere gebied van inductie en straling van een klasse materialen. Met name de materialen die zijn gebruikt om het afschermingslichaam te maken. Afschermingslichaam zal metacomponenten, circuits, assemblages, kabels of het hele systeem van interferentiebronnen omgeven zijn, om interferentie door elektromagnetische velden naar buiten te voorkomen, waarbij het afschermingslichaam het circuit, de apparatuur of het systeem verpakt zal ontvangen, om te voorkomen dat de invloed van externe elektromagnetische velden. Golfabsorberende materialen elektromagnetische golven in en uit, maar elektromagnetische afschermingsmaterialen reflecteren niet noodzakelijkerwijs elektromagnetische golven weg, maar door ofwel te absorberen of te reflecteren, zodat de hoeveelheid elektromagnetische golven die de andere kant van het afschermingsmateriaal bereikt, wordt verminderd. Er kan worden gezegd dat de NFC-absorber dezelfde kant van het absorberende materiaal en de elektromagnetische golfbron moet maken, zo min mogelijk om de teruggekaatste elektromagnetische golf te ontvangen, en elektromagnetisch afschermingsmateriaal is voor afschermingsmateriaal en maak de elektromagnetische golfbron aan de andere kant van de elektromagnetische golfbron, zo min mogelijk om de impact van elektromagnetische golven op te vangen. De elektronica-industrie verandert snel, wat veel uitdagingen met zich meebrengt voor materiaalprogrammeurs. In 5G, auto-elektronica, automatisch rijden, drones, AI, AR/VR en andere trends, zullen elektronische producten blijven herhalen en updaten, de rekenkundige vereisten van de chip zijn hoger, geconfronteerd met een hoger stroomverbruik, straling, warmteafvoer en andere problemen, die stelt hogere eisen aan de ontwikkeling van hoogwaardige materialen en technologie om snel overeen te komen met de technische ondersteuning.

NFC-absorber verwijst naar een materiaalklasse die de elektromagnetische golfenergie die op het oppervlak wordt ontvangen, kan absorberen of aanzienlijk kan verzwakken, waardoor de interferentie van elektromagnetische golven wordt verminderd. In technische toepassingen, naast de vereisten van de NFC-absorber in een brede band van elektromagnetische golven met een hoge absorptiesnelheid, maar ook een laag gewicht, temperatuur, vocht, corrosieweerstand en andere eigenschappen.

gerelateerde producten

Op maat gemaakte Muti-color droog uitwisbare whiteboard marker set met magneet en gum

Herinnering aankoop en gebruik whiteboard-markeerpen:
1. Bedek het deksel na gebruik om de inkt niet te vervluchtigen.
2. Als het handschrift te lang is om af te vegen, wordt aanbevolen om af te vegen met water of alcohol. Reinig het niet met andere onbekende oplosmiddelen om het bordoppervlak niet te beschadigen.
3. Onze whiteboardpen is gemakkelijk te schrijven en af te vegen, houdt het handschrift een maand vast en kan ook gemakkelijk worden afgeveegd.

Lees verder "

Recent nieuws

Contact informatie

Navraag