5 essentiële dingen die u moet weten over EMI-absorbers


Elektromagnetische interferentie (EMI) absorbers zijn ontworpen om de omvang van elektromagnetische golven die door andere elektronische apparatuur worden gegenereerd, te verminderen. Ze spelen een belangrijke rol bij het minimaliseren van ruis in elektronische systemen, zoals die worden gebruikt in communicatie, medische apparatuur, transport en consumentenelektronica. Hier zijn vijf essentiële feiten over EMI-absorbers:

1) Soorten EMI-absorbers

EMI-absorbers zijn er in verschillende soorten en maten en kunnen uit verschillende materialen zijn samengesteld. Voorbeelden zijn onder meer ferriet-absorbers, microgolf-absorbers, sheet-absorbers en film-absorbers. Afhankelijk van de gewenste toepassing wordt het materiaal en de vorm van de absorber dienovereenkomstig gekozen.

2) Geleidende coatings

Geleidende coatings, zoals aluminium of koper, worden vaak aangebracht op het oppervlak van EMI-absorbers om de absorptie van elektromagnetische golven te verbeteren. De coating werkt als een schild, blokkeert de golven en voorkomt dat ze het elektronische apparaat binnendringen.

3) Frequentiebereik

EMI-absorbers zijn er in een breed frequentiebereik, van lage frequentie tot hoge frequentie. Het frequentiebereik is afhankelijk van het type materiaal en de vorm van de absorber.

4) Invoegverlies

Insertieverlies is de maat voor de verzwakking of absorptie van een EMI-absorber. Het is belangrijk dat absorbers een laag invoegverlies hebben om de omvang van een elektromagnetische golf effectief te verminderen.

5) Toepassingen

EMI-absorbers worden in verschillende toepassingen gebruikt, zoals:

  • Communicatie systemen: Ze helpen de ruis te verminderen die wordt gegenereerd door andere elektronische systemen.
  • Medische apparatuur: Ze kunnen helpen de effecten van elektromagnetische interferentie op gevoelige medische apparaten te verminderen.
  • vervoer: EMI-absorbers worden gebruikt in vliegtuigen en andere transportmiddelen om het risico op draadloze interferentie te minimaliseren.
  • Consumentenelektronica: Ze helpen interferentie van andere elektronische apparaten, zoals mobiele telefoons, te verminderen.

EMI-absorbers spelen een belangrijke rol bij het verminderen van elektromagnetische golven in een breed scala aan toepassingen. Door hun typen, frequentiebereiken, invoegverlies en toepassingen te begrijpen, wordt het gemakkelijker om een weloverwogen beslissing te nemen bij het kiezen van de juiste absorber voor een specifieke taak.

gerelateerde producten

Bedrukbare magnetische vinylrol

Bedrukbare magnetische vinylrol

Gelamineerd met pvc-plaat, in kleur bedrukt met alle ontwerpen en logo's, gestanst in elke vorm.
Goede flexibiliteit en nauwkeurige afmeting.
Productiemethode: extruderen, kalanderen, spuiten en gieten

Lees verder "

Recent nieuws

Contact informatie

Navraag